GDPR

Stiahnuť GDPR

Kto sme

Adresa našej webovej stránky je: https://www.siluma.sk

Aké osobné údaje získavame a prečo ich zbierame

Cookies

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré môžu byť do prehliadača odosielané pri návšteve webových stránok a ukladané do Vášho zariadenia (počítača alebo do iného zariadenia s prístupom na internet, ako napr. smartphone alebo tablet). Súbory cookie sa ukladajú do priečinka pre súbory vášho prehliadača. Cookies obvykle obsahujú názov webstránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a hodnotu. Pri ďalšej návšteve webstránky prehliadač znovu načíta súbory cookie a tieto informácie odošle späť webstránke, ktorá pôvodne cookie vytvorila. Súbory cookie, ktoré používame, nepoškodzujú Váš počítač. Viac informácií o súboroch cookies môžete nájsť TU .

Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať našu webstránku, zlepšovať jej štruktúru a obsah. Súbory cookies využívame napr. na správnu funkčnosť košíka tak, aby ste čo najjednoduchšie dokončili Vašu objednávku, na zapamätanie Vašich prihlasovacích údajov, takže ich nemusíte opakovane zadávať, na čo najlepšie prispôsobenie našej webstránky Vašim požiadavkám vďaka sledovaniu návštevnosti, Vášho pohybu po webstránke a využitých funkciách, na zistenie informácií o prezeraní reklám, aby sme Vám nezobrazovali reklamu na tovar, o ktorý nemáte záujem

Niektoré súbory cookie môžu zhromažďovať informácie, ktoré sú následne využité tretími stranami a ktoré napr. priamo podporujú naše reklamné aktivity (tzv. „cookie tretích strán“). Napríklad informácie o kupovaných produktoch na našich stránkach môžu byť zobrazené reklamnou agentúrou v rámci zobrazenia a prispôsobenia internetových reklamných bannerov na Vami zobrazovaných webstránkach. Podľa týchto údajov Vás možno identifikovať.

Na našej webstránke môžu byť použité dočasné a trvalé cookies. Dočasné, tzv. „session cookie“, sú zmazané ihneď, len čo ukončíte návštevu našej webstránky. Dlhodobé, tzv. „persistent cookie“, zostávajú uložené vo Vašom zariadení omnoho dlhšie alebo kým ich ručne neodstránite (čas ponechania súborov cookie vo Vašom zariadení závisí od nastavenia samotnej cookie a nastavenia Vášho prehliadača).

Na našej webstránke sa nachádzajú prepojenia a integrovaný obsah z iných webstránok. Preto môžu byť počas používania našich webstránok vytvorené súbory cookies, ktoré nepodliehajú kontrole. Ide napríklad o prípad, ak prezeraná webstránka používa nástroj na analýzu alebo marketingovú automatizáciu od tretej strany (napríklad nástroje spoločností Google) alebo zobrazuje obsah webových stránok tretej strany, napr. Instagram, Youtube alebo Facebook. To má za následok prijatie súborov cookie od týchto služieb tretích strán, https://www.siluma.sk nemôže mať kontrolu nad ukladaním ani prístup k týmto súborom cookie. Ak chcete vedieť, ako tieto tretie strany používajú súbory cookie, prečítajte si zásady ochrany súkromia a zásady používania súborov cookie týchto služieb. Upozorňujeme, že tieto webstránky môžu byť vlastnené a prevádzkované ďalšími spoločnosťami a organizáciami a majú iné zásady zabezpečenia a ochrany osobných údajov. Naša webstránka nemá žiadnu kontrolu a nenesie žiadnu zodpovednosť za akékoľvek informácie, materiál, produkty alebo služby nachádzajúce sa na týchto iných webstránkach alebo prístupné prostredníctvom nich.

Cookies, ktoré sa na našej webstránke používajú, si môžete nastaviť vo Vašom webovom prehliadači. Väčšina internetových prehliadačov je pôvodne nastavená na automatické akceptovanie cookies. Toto nastavenie môžete zmeniť zablokovaním cookies alebo upozornením v prípade, že sa majú cookies poslať do Vášho zariadenia.

Návod na zmenu cookies nájdete v pomoci každého prehliadača. Ak používate rozličné zariadenia na prístup k webstránkam (napr. počítač, tablet, smartphone), odporúčame každý prehliadač na každom zariadení prispôsobiť. Informácie o prehliadačoch a o spôsobe nastavenia predvolieb pre súbory cookie môžete nájsť na nasledujúcich webstránkach alebo v ďalšej dokumentácii internetových prehliadačov Opera , FirefoxChrome , Internet Explorer , Android , Edge .

Budeme rešpektovať, pokiaľ si prednastavené nastavenie cookies zmeníte. Vypnutie cookies môže mať dopad na funkčnosť našej webovej stránky.

Ak navštívite našu webstránku prihlásenia alebo registrácie, uložíme dočasné súbory cookies na určenie toho, či Váš prehliadač akceptuje súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a sú odstránené pri zatvorení prehliadača.

Pri prihlásení alebo registrácii nastavíme niekoľko súborov cookies, aby sme uložili Vaše prihlasovacie údaje a nastavenia zobrazenia. Prihlasovacie cookies sú platné dva dni a nastavenia zobrazenia jeden rok. Ak zvolíte možnosť „zapamätať“, Vaše prihlásenie bude platné trvalo, alebo do zmazania prihlasovacích  cookies. Pri odhlásení sa z Vášho účtu sú súbory cookies odstránené.

Na fungovanie našej webstránky používame cookies umožňujúce realizovať základné funkcionality webovej stránky – tzv. nevyhnutné cookies. Radi by sme tiež využívali dobrovoľné cookies (non-essential), ktoré nám pomôžu zlepšiť fungovanie našej webstránky a prispôsobiť relevantnú reklamu pre Vás.

Nutné cookies sú nevyhnutné pre fungovanie webstránky (tzv. essential), pričom do tejto skupiny je možné zaradiť cookies, ktoré sa používajú na zapamätanie údajov vo formulároch, či cookies, ktoré pomáhajú webstránke sa správne a rýchlo načítať.

Voliteľné cookies (tzv. non-essential)l, ktoré nie sú nevyhnutne  nutné pre beh tejto webstránky a sú používané pre zber osobných dát cez analytické, reklamné nástroje a inak prispôsobený obsah. Na ich vytváranie a ukladanie na Vašom zariadení je nutné vyjadriť Váš súhlas alebo nesúhlas.

Na našej webstránke sú umiestnené nutné/essential cookies, potrebné pre správne fungovanie tejto webstránky a voliteĺné/non-essential cookies a aj non-essential cookies tretích strán, pričom pri non-essential cookies od Vás vyžadujeme Váš súhlas s ich používaním a uložením na Vaše zariadenie.

Voliteľné/ Non-essential cookies nám pomáhaju analyzovať a porozumieť tomu, ako používate túto webstránku. Používanie essential cookies ukladaných vo Vašom zariadení môžete zakázať buď cielene pre túto webstránku, alebo aj pre všetky webstránky a to v nastaveniach Vášho internetového prehliadača. Po deaktivácii essential , ako aj non-essential cookies však už nebude možné využívať niektoré funkcie webstránky.

Komentáre a hodnotenia

Keď návštevníci zanechávajú na webstránke komentáre a hodnotenia, zbierame údaje, ktoré sú zobrazené vo formulári komentára a taktiež IP adresu používateľov a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany proti spamu. Anonymizovaný reťazec vytvorený z Vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash) môže byť poskytnutý službe Gravatar pre overenie, či ju používate. Zásady ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete TU . Po schválení Vášho komentára bude Vaša profilová fotografia verejne zobrazená spolu s obsahom Vášho komentára.

Multimédiá

Pri nahrávaní obrázkov na webovú stránku by ste sa mali vyhnúť nahrávaniu obrázkov s EXIF GPS údajmi o polohe. Návštevníci webu môžu stiahnuť a zobraziť akékoľvek údaje o polohe z obrázkov.

Ako dlho uchovávame Vaše údaje

Pre používateľov, ktorí sa zaregistrujú na našej webstránke, ukladáme aj osobné údaje, ktoré poskytujú, do ich užívateľského profilu. Všetci používatelia môžu kedykoľvek zobraziť, upraviť alebo odstrániť svoje osobné údaje (okrem zmeny používateľského mena). Správcovia webstránky tiež môžu zobraziť a upraviť tieto informácie. Vaše osobné údaje uchovávame iba po dobu, po ktorú je to nevyhnutné pre účely, pre ktoré sa spracúvajú. Osobné údaje, ktoré spracúvame pre účely dodania tovaru zákazníkom na právnom základe plnenia zmluvy uchovávame po dobu päť (5) rokov. Zvyšné osobné údaje, ktoré spracúvame pre iné účely uchovávame po dobu dvoch (2 ) rokov, pokiaľ v týchto podmienkach nie je uvedené inak. Po uplynutí doby uchovávania osobných údajov zabezpečujeme ich výmaz prípadne anonymizáciu, a to plne v súlade s GDPR.

Aké práva máte nad svojimi údajmi

Ak na tejto webstránke máte účet, alebo ste tu pridali komentár, môžete požiadať o export Vašich osobných údajov, ktoré o Vás ukladáme, vrátane  údajov, ktoré ste nám poskytli. Môžete tak isto požiadať o vymazanie osobných údajov. To sa ale netýka údajov, ktoré o Vás musíme uchovávať z administratívnych, právnych alebo bezpečnostných dôvodov.

Kam posielame Vaše údaje

Kontaktné formuláre návštevníkov môžu byť kontrolované prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu spamu.

Ochrana osobných údajov

Podmienky ochrany osobných údajov

Ochrana osobných údajov našich zákazníkov je pre nás veľmi dôležitá. Z tohto dôvodu všetky procesy spracúvania osobných údajov priebežne analyzujeme a zabezpečujeme ich súlad s nariadením GDPR – nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenia o ochrane osobných údajov) (ďalej len „GDPR“), ktoré je záväzné pre všetky členské štáty Európskej únie, ako aj zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „Zákon“).

Touto cestou Vás informujeme o spôsobe a podmienkach spracúvania Vašich osobných údajov, ako aj o Vašich právach, ktoré sú s tým spojené.

Naše kontaktné údaje

Dôvera zákazníkov je pre nás podstatná. Z tohto dôvodu, ak by ste mali otázky ohľadom spracúvania Vašich osobných údajov, sme Vám plne k dispozícii.

Pre uplatnenie všetkých a akýchkoľvek Vašich práv týkajúcich sa ochrany osobných údajov, si Vám dovoľujeme poskytnúť naše kontaktné údaje:

Siluma, spol. s r.o.

Veľký Slavkov 295

059 91 Veľký Slavkov

IČO 36460311

Spoločnosť Siluma, spol. s r.o. je zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Prešov, oddiel: Sro, vložka č. 11601/P

Ak máte otázku, na ktorú v týchto podmienkach o ochrane osobných údajov nenájdete odpoveď, alebo ak si želáte podrobnejšie informácie k niektorému z týchto bodov, alebo máte záujem uplatniť akékoľvek Vaše právo na ochranu osobných údajov, neváhajte nás kontaktovať:

pre poštovú komunikáciu, prosím, použite nasledovné horeuvedené kontaktné údaje.

pre elektronickú komunikáciu, prosím, použite nasledovné kontaktné údaje: kontaktný formulár na  https://www.siluma.sk

pre telefonickú komunikáciu, prosím, použite nasledovné  horeuvedené telefonické kontaktné údaje.

Kto zodpovedá za plnenie povinností

Vzhľadom na skutočnosť, že nám predmetná povinnosť nevyplýva z právnej úpravy, nemáme určenú žiadnu zodpovednú osobu v oblasti ochrany osobných údajov, pričom všetky a akékoľvek povinnosti a záväzky si v tejto sfére plníme sami s najvyššou odbornou starostlivosťou, na ktorú sa môžete spoľahnúť.

Rozsah, účel a právny základ spracúvania osobných údajov

Osobné údaje spracúvame iba v nevyhnutnom rozsahu (najmä v rozsahu meno, priezvisko, adresa, telefónny kontakt, e-mailový kontakt), pričom nespracúvame osobitné kategórie osobných údajov (tzv. citlivé osobné údaje).

Osobné údaje našich zákazníkov spracúvame na rôzne účely týkajúce sa predaja tovaru a poskytovania služieb v oblasti predmetu nášho podnikania, avšak iba v minimálnom rozsahu tak, aby bola dodržaná zásada minimalizácie účelu spracúvania osobných údajov ustanovená v GDPR, podľa ktorej prevádzkovateľ môže osobné údaje získavať iba na konkrétne určené, výslovne uvedené a legitímne účely.

Osobné údaje našich zákazníkov spracúvame zákonným spôsobom a to iba v medziach právnych základov, ktoré sú ustanovené v článku 6 ods. 1 GDPR. V tomto prípade zdôrazňujeme, že medzi predmetné právne základy, na základe ktorých je možné spracúvať Vaše osobné údaje, sa zaraďuje aj danie súhlasu Vašej osoby so spracúvaním osobných údajov, avšak iba v prípade, ak neexistuje iný právny základ (t.j. ak je dôvodom pre spracúvanie osobných údajov plnenie zmluvy, a teda, Vaše osobné údaje je nevyhnutné spracúvať preto, aby sme Vám mohli riadne dodať tovar alebo poskytnúť službu (napr. zaslať Vám potvrdenie objednávky na Váš e-mail, priradiť Vašu platbu k objednávke, zaslať Vám tovar na Vami uvedenú adresu), nevyžaduje sa pre tento prípad ešte aj Váš osobitný súhlas so spracúvaním osobných údajov). Touto cestou si Vás dovoľujeme informovať, že ako prevádzkovateľ spracúvame iba a výlučne Vaše nasledovné osobné údaje, a to na tieto účely a na základe týchto právnych základov:

Kontaktný formulár

ZoznamÚčelPrávny základ
Meno Priezvisko E-mailová adresa Predmet správyVybavenie dopytu ohľadom tovaru prevádzkovateľa zaslaného cez kontaktný formulár
 
Článok 6 ods.1 písm.b) GDPR: Spracúvanie je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, alebo aby sa na základe žiadosti dotknutej osoby vykonali opatrenia pred uzatvorením zmluvy

Ponuka tovaru a služieb, marketing, súťaže a pod.

ZoznamÚčelPrávny základ
Meno Priezvisko Adresa E-mailová adresaPonuka tovarov a služieb prostredníctvom elektronickej pošty používateľom registrovaným na webovej stránke, informácie o plánovaných akciách, odprezentovanie reklamných a marketingových aktivít, odosielanie noviniek, rád, tipov a trikovČlánok 6 ods.1 písm. a) GDPR: dotknutá osoba vyjadrila súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov na jeden alebo viaceré konkrétne účely

Registrácia na webovej stránke

ZoznamÚčelPrávny základ
Prihlasovacie meno Meno Priezvisko Adresa ( ulica, mesto, poštové smerovacie číslo, štát) Telefónne číslo E-mailová adresaRegistrácia dotknutej osoby a vytvorenie vlastného konta na stránke https://www.siluma.sk a zaradenie do databázy prevádzkovateľa.
Niektoré z našich služieb môžete bez problémov používať aj bez prihlásenia sa na stránke. Ak však chcete využívať všetky funkcionality stránky, je potrebné si vytvoriť konto.
Článok 6 ods.písm.1 a) GDPR: dotknutá osoba vyjadrila súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov na jeden alebo viaceré konkrétne účely

Dodanie tovaru

ZoznamÚčelPrávny základ
Meno Priezvisko Adresa (ulica, mesto, poštové smerovacie číslo, štát) Telefónny kontakt E-mailový kontakt Vaše bankové údaje (banka,číslo účtu, IBAN) IČO DIČ IČ DPHUzavretia zmluvy, možnosť spracovania objednávky a riadneho doručenia objednaného plnenia (tovaru) klientovi, vystavenie faktúry, ako aj možnosť realizovania úhrady ceny za plnenie a jej spárovanie s objednávkouČlánok 6 ods.1 písm.b) GDPR: Spracúvanie je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, alebo aby sa na základe žiadosti dotknutej osoby vykonali opatrenia pred uzatvorením zmluvy

Priamy marketing – existujúci zákazníci

ZoznamÚčelPrávny základ
Meno Priezvisko E-mailová adresaPonuka vlastných podobných tovarov a služieb prostredníctvom elektronickej pošty osobám, ktorých osobné údaje prevádzkovateľ získal v súvislosti s predajom tovaru alebo služiebČlánok 6 ods.1 písm f) GDPR: spracúvanie je nevyhnutné na účely záujmov,  ktoré sleduje prevádzkovateľ alebo tretia, s výnimkou prípadov, keď nad takýmito záujmami prevažujú záujmy alebo základné práva a slobody dotknutej osoby, ktoré si vyžadujú ochranu osobných údajov, najmä ak je dotknutou osobou dieťa (v zmysle Recitálu 47 GDPR sa spracúvanie osobných údajov na účely priameho marketingu môže považovať za oprávnený záujem prevádzkovateľa)

Cookies

ZoznamÚčelPrávny základ
Textový súbor, ktorý webová lokalita ukladá v počítači alebo mobilnom zariadení klienta pri jej prehliadaní obsahujúci údaje o aktivite používateľa na webovej stránke.Účel 1: Zapamätanie si  používateľských nastavení, overenie prihlásenia, integrita zabezpečenia webu, obnovenie hesla ku kontu. Účel 2: Lepšie prispôsobenie reklám záujmom dotknutých osôb a funkcionalite web stránok, vytváranie štatistík.    Pre účel 1: Článok 6 ods.1 písm. f) GDPR: spracúvanie je nevyhnutné na účely oprávnených záujmov, ktoré sleduje prevádzkovateľ alebo tretia strana, s výnimkou prípadov, keď nad takýmito záujmami prevažujú záujmy alebo základné práva a slobody dotknutej osoby, ktoré si vyžadujú ochranu osobných údajov, najmä ak je dotknutou osobou dieťa (oprávneným záujmom prevádzkovateľa je záujem zachovať čo najlepšiu funkcionalitu a ochranu webovej stránky). Pre účel 2: Článok 6 ods. 1 písm. f) GDPR:
dotknutá osoba vyjadrila súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov na jeden alebo viaceré konkrétne účely.

Komu poskytujeme Vaše osobné údaje

Osobné údaje našich klientov chránime, pričom tieto nesprístupňujeme a ani neposkytujeme tretím osobám či subjektom, s výnimkou osôb, ktoré zabezpečujú vedenie účtovníctva našej spoločnosti, IT infraštruktúru, e-shop, zasielateľské služby, webové nástroje a z tohto dôvodu sa považujú nielen za „sprostredkovateľa“, ale aj príjemcu v zmysle GDPR. Výber našich partnerov realizujeme okrem iného aj s ohľadom na záruky ich spoľahlivosti a odbornej starostlivosti pri spracúvaní osobných údajov našich klientov, pričom tieto subjekty sú nami zaviazané mlčanlivosťou a povinnosťou prijať primerané technické a organizačné opatrenia, aby spracúvanie osobných údajov spĺňalo požiadavky GDPR a Zákona. V prípade, ak takáto povinnosť bude vyplývať zo zákona alebo rozhodnutia orgánu verejnej moci, môžu byť Vaše osobné údaje poskytnuté aj orgánom verejnej moci či iným subjektom.

Prenos Vašich osobných údajov mimo Európskej únie

Prevádzkovateľ si Vás dovoľuje informovať, že Vaše údaje nie sú prenášané mimo Európsku úniu do tretích krajín či medzinárodných organizácií.

Vaše práva voči nám v oblasti ochrany osobných údajov

Ako dotknutej osobe Vám z GDPR vyplývajú viaceré práva, na ktoré si Vás dovoľujeme touto cestou upozorniť, a to:

Právo na prístup k osobným údajom

Máte právo od nás požadovať potvrdenie o tom, či spracúvame osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú a ak áno, tak máte právo získať prístup k týmto osobným údajom, ako aj právo na základné       informácie o spracúvaní Vašich osobných údajov. Za týmto účelom je možné nás kontaktovať kedykoľvek, a to prostredníctvom kontaktných údajov uvedených v časti Naše kontaktné údaje.

Právo na opravu a/alebo doplnenie osobných údajov

 Máte právo požadovať, aby sme bez zbytočného odkladu opravili nesprávne osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú, ako aj právo na doplnenie neúplných osobných údajov. Za týmto účelom je možné  nás kontaktovať kedykoľvek, a to prostredníctvom kontaktných údajov uvedených v časti „Aké sú naše kontaktné údaje?“.

Právo na vymazanie osobných údajov

Právo požadovať bezodkladné vymazanie Vašich osobných údajov máte iba v prípade, ak-

osobné údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získavali alebo inak spracúvali;

odvoláte súhlas, na základe ktorého sa spracúvanie vykonáva, a ak neexistuje iný právny základ pre spracúvanie;

namietate voči spracúvaniu a neprevažujú žiadne oprávnené dôvody na spracúvanie

osobné údaje sa spracúvali nezákonne;

osobné údaje musia byť vymazané, aby sa splnila zákonná povinnosť podľa práva Európskej Únie alebo práva členského štátu, ktorému podliehame;

osobné údaje sa získavali v súvislosti s ponukou služieb informačnej spoločnosti podľa článku 8 ods. 1 GDPR.

Za týmto účelom nás môžete kedykoľvek kontaktovať prostredníctvom kontaktných údajov uvedených v časti Naše kontaktné údaje, pričom následne posúdime, či vo Vašom prípade neexistujú výnimky, kedy nie je potrebné vymazať Vaše údaje, aj keď je splnená niektorá z vyššie uvedených podmienok (napr. je to potrebné na uplatňovanie právnych nárokov).

Právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov

Máte právo, aby sme obmedzili spracúvanie Vašich údajov (t.j. Vaše údaje iba uchovávali, avšak iným spôsobom ich nespracúvali), ak:

ste napadli správnosť osobných údajov;

spracúvanie je protizákonné a Vy namietate proti vymazaniu osobných údajov a žiadate namiesto toho obmedzenie ich použitia;

už nepotrebujeme Vaše osobné údaje na účely spracúvania, ale potrebujete ich Vy na preukázanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov

namietate voči spracúvaniu.

Za týmto účelom nás môžete kedykoľvek kontaktovať prostredníctvom kontaktných údajov uvedených v časti Naše kontaktné údaje, pričom následne posúdime, či vo Vašom prípade  neexistujú výnimky, kedy je možné Vaše osobné údaje spracúvať aj iným spôsobom, nielen uchovávaním.

Právo namietať proti spracúvaniu osobných údajov

Máte právo namietať proti spracúvaniu Vašich osobných údajov, ak je právnym základom spracúvania Vašich osobných údajov: a) nevyhnutné splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme  alebo pri výkone verejnej moci alebo b) spracúvanie je nevyhnutné na účely oprávnených záujmov, ktoré sleduje naša spoločnosť alebo tretia strana, s výnimkou prípadov, keď nad takýmito  záujmami prevažujú záujmy alebo základné práva a slobody Vašej osoby, ktoré si vyžadujú ochranu osobných údajov, najmä ak je dotknutou osobu dieťa. Ak sa Vaše údaje spracúvajú alebo budú spracúvať na účely priameho marketingu, máte právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu osobných údajov v rozsahu, v akom súvisí s takýmto  priamym marketingom.Za týmto účelom nás môžete kedykoľvek kontaktovať prostredníctvom kontaktných údajov uvedených v časti Naše kontaktné údaje. Vaše osobné údaje môžeme spracúvať iba, ak by sme preukázali nevyhnutné oprávnené dôvody na spracúvanie, ktoré by prevažovali nad záujmami, právami a slobodami alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

Právo na prenosnosť osobných údajov

Ak sa spracúvanie Vašich osobných údajov vykonáva automatizovanými prostriedkami, a to na základe Vášho súhlasu alebo pre účely plnenia zmluvy, máte právo získať osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú a ktoré ste nám poskytli, a to v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a máte právo preniesť tieto údaje ďalšej osobe (prevádzkovateľovi). Za týmto účelom nás môžete kedykoľvek kontaktovať prostredníctvom kontaktných údajov uvedených v Naše kontaktné údaje.

Právo kedykoľvek odvolať súhlas so spracúvaním osobných údajov

V neposlednom rade máte právo kedykoľvek odvolať Vami udelený súhlas so spracovaním osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založenom na súhlase pred jeho odvolaním. Za týmto účelom nás môžete kedykoľvek kontaktovať prostredníctvom kontaktných údajov uvedených v časti Naše kontaktné údaje.

Právo podať sťažnosť dozornému orgánu

Touto cestou Vás zároveň informujeme, že v prípade, ak máte za to, že došlo k porušeniu práv fyzických osôb pri spracúvaní Vašich osobných údajov alebo k porušeniu nariadenia GDPR, môžete   podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov a to Úradu pre ochranu osobných údajov Slovenskej republiky. Vzor návrhu je uverejnený na stránke Úradu pre ochranu osobných údajov Slovenskej republiky www.dataprotection.gov.sk.

Povinnosť poskytnúť Vaše osobné údaje

Poskytnutie Vašich osobných údajov je v zásade dobrovoľné, avšak niektoré Vaše osobné údaje sa vyžadujú pre riadne plnenie zmluvy (t.j. pre riadne a včasné poskytnutie tovaru a služby), a preto ak k ich poskytnutiu nedôjde, nebude možné z našej strany riadne plniť povinnosti súvisiace s dodaním tovaru alebo služby.

Získavanie Vašich osobných údajov z iných zdrojov, než od Vás

Nie, všetky osobné údaje, ktoré spracúvame, pochádzajú výslovne od Vás.

Sociálna siete


Naša webstránka má integrované doplnky sociálnych sieti, ktoré spoznáte podľa loga alebo tlačidiel umiestnených na westránke.

Počas Vašej návštevy na našej webstránke vytvárajú tieto doplnky priame spojenie Vášho prehliadača so serverom sociálnych sietí , cez ktoré dostanú informáciu, že niekto z Vašej IP-adresy pristupuje na našu webstránku. Ak ste popritom prihlásení na svojom konte na sociálnej sieti a kliknete na tlačidlo sociálnej siete, môžete obsah nášho portálu prepojiť so svojím profilom na sociálnej sieti . Sociálna sieť tak môže Vašu návštevu webstránky priradiť Vášmu používateľskému kontu. Podrobnejšie informácie nájdete v podmienkach jednotlivých sociálnych sietí.

Pre užívanie týchto cookies sa vyžaduje Váš súhlas. Ak si neželáte, aby sociálna sieť priraďoval návštevu našich webstránok k Vášmu používateľskému kontu na sociálnej sieti, odhláste sa prosím z Vášho používateľského účtu na sociálnej sieti.

Základné technické a organizačné opatrenia na ochranu Vašich údajov

Za účelom čo najvyššej ochrany Vašich osobných údajov sme do procesov spracúvania osobných údajov implementovali nasledovné zabezpečenia a prijali tieto technické a organizačné opatrenia:


Máme vypracovanú internú dokumentáciu týkajúcu sa spracúvania osobných údajov a ich ochrany, pričom táto je plne súladná s GDPR a Zákonom

Všetky osoby, ktoré majú na základe nášho poverenia prístup k Vašim osobným údajom, sme poučili a tieto osoby spracúvajú Vaše osobné údaje na základe našich pokynov, ktoré sú v súlade s GDPR

Pravidelne preškoľujeme osoby, ktoré spracúvajú Vaše osobné údaje na základe nášho poverenia,

Realizujeme pravidelný monitoring právnych predpisov v oblasti ochrany osobných údajov

Výber našich partnerov realizujeme okrem iného aj s ohľadom na záruky ich spoľahlivosti a odbornej starostlivosti pri spracúvaní osobných údajov našich klientov, pričom tieto subjekty sú nami zaviazané mlčanlivosťou a povinnosťou prijať primerané technické a organizačné opatrenia, aby spracúvanie osobných údajov spĺňalo požiadavky GDPR

Vaše osobné údaje sa spracúvajú v osobných počítačoch a notebookoch, ktoré sa nachádzajú v uzamykateľných priestoroch, pričom prístup tretích osôb je do týchto priestorov obmedzený a zároveň monitorovaný kamerovým systémom

Vstup do operačného systému jednotlivých osobných počítačov a notebookov je obmedzený a podmienený zadaním osobitného jedinečného hesla. Pri odchode z pracoviska každá osoba zabezpečí odhlásenie z operačného systému príslušného osobného počítača a notebooku a pri odchode tento zároveň aj vypne a uzamkne vstupné dvere do priestorov.

Využívame cloudové softvérové riešenie „cloud computing“, pričom dáta sa ukladajú na softvér, ktorý sa nachádza v dátovom centre Websupportu, ktoré je prevádzkované súkromným prevádzkovateľom cloudových služieb, pričom s týmto poskytovateľom je uzavretá zmluva, v rámci ktorej sú upravené základné práva a povinnosti poskytovateľa. Pred uzavretím zmluvy boli overené skúsenosti, povesť, špecializácia a sídlo poskytovateľa, solventnosť, spoľahlivosť, vlastníctvo a kapitálová primeranosť poskytovateľa, potenciálny konflikt záujmov, riziko zneužitia uchovávaných informácií, presné miesto, kde sa nachádzajú servery, fyzická a elektronická bezpečnosť serverov a dátového centra.

Všetky stránky a aplikácie, na ktorých sa uchovávajú Vaše osobné údaje, sú chránené heslom a šifrovaním.

Osobné počítače a notebooky, v ktorých sa nachádzajú elektronické dáta informačného systému sú vybavené výlučne legálnymi a schválenými softvérmi, najmä antivírurom, ktorý zabezpečuje ochranu pred vírusmi a spyware, resp. inými prípadnými útokmi počítačových hackerov. Rozsah prístupu a spôsob prideľovania hesiel, pravidelných zmien a aktualizácií hesiel upravuje interná smernica.

Najdôležitejšie dokumenty, resp. súbory, ktoré sa nachádzajú v informačných systémoch sú taktiež zaheslované heslom, ktoré vytvoril a ktorým disponuje len autor dokumentu, prípadne iné oprávnené osoby, najmä osoby, ktorým je dokument určený. 

Likvidáciu dokumentov v tlačenej forme zabezpečujeme pomocou zariadenia na skartovanie listín takým spôsobom, že zlikvidované dokumenty a zložky nie je možné zrekonštruovať na opätovné použitie akýmkoľvek spôsobom, a to v pravidelných intervaloch

Likvidáciu elektronických dokumentov a dát zabezpečujeme takým spôsobom, že uvedené dokumenty a dáta sa trvalo a nenávratne odstránia z hard disku serverového počítača.


Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania


Nevydávame žiadne rozhodnutia, ktoré by boli založené výlučne na automatizovanom spracúvaní, vrátane profilovania a ktoré by malo právne účinky, ktoré by sa Vás týkali alebo by Vás podobne významne ovplyvňovali.

Vzťahy medzi zamestnávateľom a zamestnancom

Zamestnávateľ v súvislosti s pracovnoprávnym vzťahom so zamestnancom bude spracovávať osobné údaje zamestnanca

na účel: uzatvorenia Pracovnej zmluvy a prípadne ďalších zmlúv so Zamestnávateľom a ich plnenia, vedenia personálno-mzdovej agendy podľa platných právnych predpisov

právny základ: v zmysle § 13 ods. 1 písmeno b) a c) zákona č. 18 / 2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v nasledovnom rozsahu:

titul, meno, priezvisko (aj rodné a predchádzajúce), dátum narodenia, rodné číslo, adresa bydliska, miesta, na ktorom sa zdržuje, trvalého pobytu, prechodného pobytu, telefónne čísla, číslo občianskeho preukazu alebo iného dokladu totožnosti, štátna príslušnosť,

vzdelanie, odborné kurzy, certifikáty, osvedčenia, podnikateľské oprávnenia a povolenia, ostatné oprávnenia a povolenia, údaje týkajúce sa súčasného a predchádzajúceho zamestnania (zápočty rokov),

číslo bankového účtu

údaje týkajúce sa rodinného stavu a rodinných príslušníkov,

údaje týkajúce sa zdravia (spôsobilosť na výkon práce, zdravotné postihnutie, dočasná pracovná neschopnosť, tehotenstvo a materstvo, uloženie karanténnych opatrení a iné údaje vyžadované v súvislosti s ochranou práce),

všetky písomnosti, ktoré vzniknú pri plnení pracovných úloh Zamestnancom alebo v priamej súvislosti s plnením týchto úloh,

Zamestnávateľ bude získavať osobné údaje zamestnanca na dosiahnutie účelu spracúvania osobných údajov aj kopírovaním, skenovaním alebo iným zaznamenávaním úradných dokladov na nosič informácií Zamestnávateľa (občiansky preukaz, vodičský preukaz, sobášny list, rodné listy detí, karta poistenca zdravotnej poisťovne, doklad o čísle bankového účtu, potvrdenia o dosiahnutom vzdelaní, osvedčenia o odbornej spôsobilosti v súvislosti s výkonom práce).

Zamestnávateľ bude osobné údaje zamestnanca poskytovať a sprístupňovať v rozsahu podľa tohto bodu za nasledujúcich podmienok:

osoby, ktorým môžu byť osobné údaje Zamestnanca poskytnuté: zamestnanci Zamestnávateľa poverení spracúvaním osobných údajov, zástupcovia, audítori, daňoví a iní poradcovia, osoby, s ktorými je zamestnávateľ v zmluvnom vzťahu, ktoré zabezpečujú spracúvanie osobných údajov v súlade s právnymi predpismi (sprostredkovatelia), ako aj osoby o ktorých to ustanovujú právne predpisy,

príjemcovia, ktorým budú v súlade s osobitnými zákonmi poskytované osobné údaje: Zdravotné poisťovne, Sociálna poisťovňa, Daňový úrad, Úrad práce sociálnych vecí a rodiny, Doplnkové dôchodkové spoločnosti, Dôchodkové správcovské spoločnosti a iné (banky, komerčné poisťovne, exekútor…)

Zamestnanec podpisom tejto Informácie o získavaní osobných údajov zamestnanca prehlasuje, že Zamestnávateľovi poskytne osobné údaje ktoré sú úplné a správne. Zamestnanec berie na vedomie, že zodpovedá za nepravdivosť osobných údajov, ktoré poskytol Zamestnávateľovi.

Zamestnanec podpisom tejto Informácie o získavaní osobných údajov prehlasuje, že bol oboznámený so svojimi právami podľa § 19 ods. 2 písmeno b) a d)  zákona č. 18 / 2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov:

právo požadovať od Zamestnávateľa prístup k osobným údajom týkajúcim sa Zamestnanca

právo na opravu osobných údajov

právo na vymazanie osobných údajov

právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov

právo namietať proti spracúvaniu osobných údajov

právo na prenosnosť osobných údajov

právo podať návrh na začatie konania podľa § 100 zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov na Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, so sídlom Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27, Slovenská republika alebo kontaktovať úrad prostredníctvom jeho webového sídla www.dataprotection.gov.sk.

Doba uchovávania osobných údajov: po dobu trvania pracovného pomeru a dobu nevyhnutnú po jeho ukončení v zmysle platných právnych predpisov.

Poskytovanie osobných údajov je zákonnou požiadavkou a zároveň požiadavkou, ktorá je potrebná na uzavretie zmluvy. Zamestnanec je povinný poskytnúť osobné údaje v stanovenom rozsahu. Neposkytnutie osobných údajov Zamestnancom môže viesť k zabráneniu dosiahnutia účelu spracovania osobných údajov ako aj k znemožneniu plnenia zákonnej povinnosti niektorej zo zmluvných strán.

Ďalšie súvisiace informácie

Tieto podmienky o ochrane osobných údajov sa môžu príležitostne zmeniť, Vaše práva, ktoré zaručujú tieto podmienky, však nebudeme bez Vášho výslovného súhlasu obmedzovať. Všetky zmeny podmienok o ochrane osobných údajov budú zverejnené na tejto stránke. O prípadných významných zmenách podmienkach o ochrane osobných údajov budú používatelia vopred informovaní (týka sa aj informovania prostredníctvom e-mailu v obzvlášť závažných prípadoch)